Ιστορικό

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εμπόρων – Βιοτεχνών Κερατσινίου-Δραπετσώνας ιδρύθηκε το 1999 από μία ομάδα ανθρώπων με ανησυχίες και αναζητήσεις. Σήμερα, μετά από πολλούς αγώνες και προσπάθειες στο χώρο του εμπορίου και συνολικότερα στο δήμο Κερατσινίου και Δραπετσώνας, στεγάζεται επί της Λεωφ. Δημοκρατίας 17 3ος όροφος. Είναι πρωτοβάθμιο θεσμικό συνδικαλιστικό μη κερδοσκοπικό όργανο που σκοπός του είναι η συστηματική μελέτη, έρευνα και επίλυση κάθε θέματος που αφορά τον εμπορικό κόσμο. Προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του, συσπειρώνει, οργανώνει, κινητοποιεί πολίτες με ανησυχίες, αναπτύσσει και διαδίδει το συνδικαλιστικό πνεύμα. Μέλη του είναι έμποροι με πίστη στις αξίες της συλλογικής προσπάθειας και των διεκδικήσεων του κάθε εμπορευόμενου στα όρια του δήμου μας.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου – Δραπετσώνας είναι μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου με πρόεδρο τον κο. Αρμενάκη και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με πρόεδρο τον κο Κορκίδη.

 

Συμμετέχει εκπροσωπώντας το εμπόριο σε επιτροπές, συνδιοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με τους αντίστοιχους φορείς,  διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου και τον ΟΑΕΔ για την διαβίου επιμόρφωση στελεχών και εργαζομένων επιχειρήσεων. Διοργανώνει συνέδρια και ημερίδες με οικονομικά θέματα και βρίσκεται δίπλα στις αναζητήσεις του κλάδου μας παρέχοντας πλούσια συνδικαλιστική δράση επισύροντας την εκτίμηση της κοινωνίας του εμπορικού κόσμου.